Евродепутатката от Европейската народна партия Роберта Мецола е внесла поправки

...
 Евродепутатката от Европейската народна партия Роберта Мецола е внесла поправки
Коментари Харесай

Вкарват президента и Божков в резолюцията

 

Евродепутатката от Европейската национална партия Роберта Мецола е внесла ремонти в резолюцията за България, в които предлага да бъдат добавени случаите с президентските съветници, упрекнати в търговия с въздействие и причина за осъществяване на длъжностни закононарушения, заяви БНР.

Мецола упорства да попада текст, в който се твърди, че прочут магнат на казина, туризъм и градежи, против който са повдигнати 18 обвинявания,  финансира продължаващите митинги.

Друга корекция на Мецола гласи, че президентът, който има конституционното обвързване да бъде политически безпристрастен, е взел директна линия на държание в съпротива на държавното управление и е поискал  неговата оставка, като употребява митингите като платформа за своята позиция.

Еевродепутатката Мецола предлага текст, в който явно засяга съветниците на президента Пламен Узунов и Илия Милушев. Той е със следното наличие: " Двама съветници на президента са забъркани в престъпни дейности, а и са били упрекнати в нелегално събиране и запазване на документи с държавен щемпел за класифицирана информация, получени нелегално от Държавната организация " Разузнаване ", както и в присъединяване в престъпна интрига за търговия с въздействие, като да вземем за пример предоставяне на българско поданство на съветски жител ".

В друга желана от нея корекция, в която се цитират международни медии с информация за връзки на престъпни групировки и държавните управляващи, Мецола упорства да се добави текста за връзките сред разследващите служби и съветниците на президента, както и че се приветства решението на българското държавно управление да изгони дипломати, за които се твърди, че са правили боен шпионаж и са събирали класифицирана информация за държавни секрети с желанието да я предадат на трета страна.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР